Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tabor Snežnik 2013, 1.5.-4.5.2013

 

Tudi letos smo se za nekaj dni preobrazili v vrhunske kuharje italijanske prehrane. Deset članska ekipa jamarjev iz JK Železničar ter JD Rakek se je 4 dni mudila na Snežniku, kjer smo preiskovali teren, jame in kulinarične dobrote izpod rok kuharskih mojstrov "Chucina Italiana". Kljub slabi napovedi o prevoznosti cest, smo prišli dovolj visoko, da se ni sprehod spremenil v romanje z 20-30 kg nahrbtniki. Utaborili smo se na lokaciji sredi gozda, tako da nam je nočni mir kalil le gozdni živež. Kljub dvodnevnemu rosenju, je bilo preostanek tabora vreme ugodno, tako da smo dosegli zastavljene cilje. Raziskali smo 18 objektov, od katerih se najbolj obetavno brezno še nadaljuje. Na žalost nas je letos ustavil snežni čep, vidi pa se nadaljevanje v meandru, tako da se bomo zagotovo vrnili. Povprečna globina brezen je letos 25-30m. Da na taboru nismo trpeli lakote in žeje se gre zagotovo zahvaliti tudi sponzorjem :) (hvala Gašper in ostali ki ste prinesli kaj od doma...). Letos nam je uspelo speči celo kokice, tako da se je naložba v obliki nošenja litoželeznega lonca ("ciganček") zagotovo povrnila, na bolečine v hrbtu bomo pa že pozabili.

udeleženci: Valter Rupnik (JKŽ), Mojca Zazula Vrviščar (JKŽ), Boštjan Vrviščar - Bole (JKŽ), Damjan Intihar - Brnte, Tomaž Svet, Miha Prudič, Simon Hiti, Marko Matičič, Jaka Peteh, Matej Zalokar

srečno,

Zalokar Matej, JD Rakek