Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tabor Banjška planota, 25.4.2021

Tokrat smo se mudili na Banjški planoti, kjer smo raziskovali jame, ki smo jih našli tekom leta na Lidarju. Jam je bilo veliko, miši ki so švigale pod nogami pa prav tako. Našli smo nekaj globokih jam, predvsem pa so nas presenetile ostaline prve svetovne vojne. Teren smo dodobra pregledali, tako da je za nas ta teren zaključen :). Prva objava po dolgem času, ko se bomo lahko prosto gibali, brez ukrepov pa dalje :)

P.S. Zapis Markota: Najprej je šel Ambrož v izvidnico, zaradi visokega snega ni prišel prav visoko. Ostali smo situacijo spremljali prek nijzja in se ravno v petek prepričali da je slovenija spet zelena. Tako se je šlo na toplejše Banjšice in Brda, to je pri Novi Gorici. Tereni so novi in zanimivi, zato je bil tabor skoraj turistični. Prvi dan smo navezali dobre stike z lovci in raziskali nekaj starih jam, znanih iz prve vojne, vendar brez načrtov. Drugi dan je ena ekipa delala podobne jame, druga pa je šla bolj proti severu. Večer smo si krajšali z zgodbami o sovah, fotografih, minah in o novem globokem breznu. V nedeljo je šel en avto na Brda do reke Idrije, spet delat znana a neraziskana brezna, večina pa je v okolici iskala jame. Divjad se je umaknila, odnosti z lovci so bili skrhani in beseda ne več prijateljska. V ponedeljek je ostanek ekipe pojedel kar je še ostalo, popakiral in šel domov, eno jamo smo pogledali še ob poti. Kako veš da te spremlja sreča? Seveda ko se nobenemu nič ne zgodi, ko je v redu vreme, ko na dnu brezna vržeš kamen in ga še dolgo poslušaš, ko se sprosti korona, ko grejo eni čez Most na soči in se slučajno srečaš na Godoviču in tako dalje.

 

 

udeleženci: člani JD Rakek

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek