Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tabor Kočevska Reka, 1. in 2. 5. 2019

Imeli smo dva dni lepega vremena in nekaj ur brez dežja tretji dan. Tako da smo res imeli krompir z vremenom, ga je Bodgan do takrat že posadil.
Raziskanih je 22 novih jam in brezen, ena (Močeradovka) je verjetno že stara in znana. Hitijevka je finito, mogoče bomo videli vsaj kakšno sliko. Z Ambrožem in Mihatom smo se šli tudi turizem okrog Kostela in bližnjega kampa. Tam smo lahko samo popravili lokacije znanim jamam. Praktično neverjetno je da smo našli tudi “izgubljene” francoske lokacije z napisom na skali.
Ekipe so bile zelo uravnotežene, ena je naredila 80metrco, druga pa 81metrco, težko je rečt katera je bila “tamočna”. Med drugim smo našli in prijavili velik begunski tabor in pa eno vodoravno jamo še za drugič. Sigurno smo postavili rekord z 200 litri pripeljane vode. Lahko bi naredili sledilni preiskus. Bolj eko misleča postojnska celica pa se je do tja pripeljala kar z bicikli. Pohvalno! Izmed vseh je bil iz strani policije kot možni prebežnik legitimiran samo Tine. Kriv je sam, ker se oblači po severno afganistanski modi.
Narejenega je bilo veliko in na hitro. Fino bi bilo kakšen dan podaljšat. Je pa tam že tako zmanjkalo drv.

Udeleženci: Uroš Frlan, Damjan Intihar, Bogdan Virant, Tine Žnidaršič, Ambrož Ileršič, Simon Hiti, Miha Prudič, Jaka Peteh, Nuša Petrič, Peter Prudič, Ana Matičič, Marko Matičič

Lp,
Marko