Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tabor Javorniki 2012, 27.4.-1.5.2012

 

Za prvomajske praznike smo imeli jamarski tabor na Javornikih. Prva ekipa se je v do strehe nabitem avtu odpeljala že v petek, drugi pa so se nam pridružili naslednji dan. Pri Novi hiši sta nas pričakala Šutko in Franjo, ki sta nam pokazala perspektivne lokacije. Kljub temu, da je teren zelo razgiban, je jam relativno malo. Predvidevamo, da je to posledica gozdarjenja, saj so vlake narejene povsod in vhode jam ni težko zasuti. Odkrili smo veliko število opuščenih brlogov, katerih raziskovanje je bilo adrenalinsko, saj so pri vhodu navadno ležale kosti. Dobro smo koristili novo pridobitev, litoželezni lonec, ki je zmanjšal količino loncev in ostalih potrebščin. Izkupiček tabora je 6 jam primernih za registracijo. O Golobji jami na vrhu Kozlovke je pisal že Valvasor v Slavi vojvodine kranjske, začuda še ni bila zabeležena v katastru. Tovrstnega raziskovanja se na Javornikih  v prihodnje ne bomo posluževali in bomo vhode raje iskali pozimi. Posebna zahvala gre Mihu, ki je prvo noč skrbel, da ogenj ni ugasnil vse do jutranjih ur. Morda pa gre zasluga gozdnim živalim, ki so vseskozi lomastile okoli tabora... ;)

udeleženci: Damijan Intihar - Brnte (5), Miha Prudič (4), Hiti Simon (4), Uroš Frlan (4), Marko Matičič (3),  Janja Matičič (2), Franjo Drole (1), Leon Drame - Šutko (navigator), Tomaž Svet (4), Jaka Peteh (3), Matej Zalokar (5)  

srečno,

Zalokar Matej, JD Rakek