Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tabor Snežnik, 27.04 do 29.04.2018

V času prvomajskih praznikov se tradicionalno odpravimo v snežniške gozdove. Prostor za spanje so nam tokrat odstopili lovci, vendar smo po stari navadi raje spali v šotoru ali pa na prostem, saj se nikomur ne da pospravljati koče.
Odhod se je začel s klasično 30 minutno zamudo, saj je bilo potrebno kupiti pozabljene ščetke, baterije, kruh itd..

Po prihodu v bazni tabor, smo se razdelili v dve ekipi. Prva se je odpravila v višje ležeče vhode, kjer so obiskali dve novi 50m brezni in še nekaj manjših jam. Druga ekipa pa se je v bolj toplih legah zadovoljila z dvema novima 30m in še nekaj šodra od jam.
Zvečer nas je obiskala sekcija jamarjev iz  Ige vasi, ki pa žal ni imela časa, da bi z nami skočila v kakšno luknjo.

Drugi dan je minil podobno, kot prvi. Dve ekipi, ogromno hoje, nekaj 30m globokih brezen.
Med hojo smo ugotovili, da je na določenih delih vetrolom naredil ogromno škode. Prebijanje preko debel smo zamenjali za hojo po deblih, saj je bil to edini način, da se po terenu kam premakneš.

Zadnji dan smo jo krenili proti domu in naredili še nekaj jam bolj ob cesti. Zaključilo se je s kopalno akcijo v pozimi odkritem dihalniku. Dihalnik se je po nekaj odmaknjenih kamnih hitro odprl v 30m brezno. Vrečka za smeti pa je nakazala, da gre za kroženje zraka s spodnjim spodmolom, od koder je voda najverjetneje navlekla smet.

Tabor je bil skratka uspešen. Nekaj lepih brezen, nekaj jam, ki so bolj samo za statistiko in obilico dobre hrane.

Jamarili so: Simon Hiti, Marko Matičič, Damjan Intihar - Brnte, Franjo Drole, Bogdan Virant, Aleksander Bajt in Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.