Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Snežniški gozdovi, 23-24.07.2016

Letošnje poletje posvečamo v večini snežniškim gozdovom, ki ponujamo lep pobeg pred pasjo vročino, ki v dolini ne prizanaša. 
Tokrat smo krenili v eden izmed najbolj nedostopnih predelov, ki jih ponujajo snežniški gozdovi. Jamarjev se je nabralo ravno za en avtomobil in hitro smo ugotovili, da je opreme več, kolikor je v avtomobilu prostora. Odločili smo se pustiti eno izmed oprem doma, saj smo vedeli, da potrebe po petih ljudeh v jami najverjetneje ne bo. Pri avtomobilu smo se preoblekli in krenili v hrib. Malo smo klepetali, kaj ima kdo seboj in ob besedah, da imamo seboj ponev, maso za palačinke, marmelado, prebranac, klobaso, kompot... smo vedeli, da lakote ne bomo trpeli. Prav gotovo so bile palačinke pečene na ognju z marmelado nekaj najboljšega, kar smo lahko v tistem trenutku jedli.
Brezna so bila tipično snežniška. 20 do 30m brezna in manjše jame. Na koncu smo v enemu dnevu + enemu dopoldnevu izmerili cca 12 novih objektov.
Žal je bila to tudi zadnja letošnja akcija z našim Kitajcem - Miho, kateremu se je dopust v domovini iztekel in se je moral vrniti nazaj na daljni vzhod, kjer si služi riž :).

Jamarili so: Miha Prudič, Jaka Peteh, Damjan Intihar -Brnte, Marko Matičič, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.