Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Primorsko-Notranjsko srečanje, 28.5.2023

Rakovški jamarji smo se udeležili nekdaj tradicionalnega primorsko-notranskega jamarskega srečanja. Tokrat je bil v Vrhu (takoj za mejo), v organizaciji JK Kraški Krti. Tokratno srečanje je bilo sedemnajsto po vrsti. Na srečanju smo obiskali jami Grota Noe in Kraljico Krasa, ter bunkerje iz prve svetovne vojne. Ugotovili smo, da je bila prva odprava jamarskega društva Rakek v letu 1957 prav v Grota Noe. Takrat so jamarili še z lojtricami. Zadnjih 60m plezaš v zvonasti dvorani, kar je bil takrat neverjeten podvig! Še nas je malo stiskalo :).  Po obiskih jam je sledila slavnostna seja JZS s podelitvijo priznanj in nato še speleotlon (jamarske igre). Vrhunski dogodek, ki se je končal šele naslednji dan.

dobitniki priznanj JZS JD Rakek:

Ivan Najger - Bronast znak JZS s priznanjem

Damjan Intihar - Srebrni znak JZS s priznanjem

Franjo Drole - Zlati znak JZS s priznanjem

Jamarsko Društvo Rakek - Plaketa JZS s priznanjem (najvišje priznanje za 65 let neprekinjenega delovanja društva)

 

udeleženci: Simon Hiti, Miha Prudič, Franjo Drole, Matej Zalokar, Jaka Peteh, Ambrož Ileršič, Luka Zalokar, Aleš Štrukelj, Marko Matičič + družina, Juš Šajn

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek