Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Otvoritev Jurčkovega tabora, 16.6.2012

V soboto smo se na povabilo Kulturnega doma Cerknica odzvali in se pridružili praznovanju občinskega praznika v Cerknici. Ob klasični jamarski zamudi smo morali hitro postaviti stojnico, ki nam je pripadla prav v sredini. Na stojnicah so se predstavljala športna društva iz občine Cerknica. Hitro smo ugotovili, da imamo veliko količino opreme napram velikosti stojnice, a smo kljub temu uspeli večino dobrin postaviti na vpogled obiskovalcem. Predstavljali smo predvsem naše društvo. Seveda smo promovirali tudi jamarstvo na splošno in Jamarsko reševalno službo katere član je Luka (zahvaljujemo se za izposojeno opremo, predvsem nosila, ki so pretegnila večino pozornosti) .

Sprva je kazalo, da bo zanimanje bolj slabotno a se je kasneje le našlo nekaj pogumnih junakov, ki so nas spraševali najrazličnejša vprašanja. Vse od običajnih, kako se pleza, do tistih bolj podrobnih o naših preteklih ekspedicjah.

Za konec sva dva člana sodelovala tudi pri otvoritvi samega Jurčkovega tabora. Po počasnem spustu s tabora sva predala blazino in škarje mični hostesi, ki je vse skupaj predala županu, da je lahko otvoril tabor.

Po končani otvoritvi smo imeli še manjši naval na stojnico, saj so se po prikazanem udeleženci le nekoliko opogumili. Sledilo je mučno pospravljanje opreme, ki smo jo po tipični jamarski navadi tovorili kot oslički.

 

udeleženci:Luka Zalokar, Simon Hiti, Aleks Bajt, Ana Bajt, Uroš Frlan

Uroš Frlan, JD Rakek