Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Jamarski izpiti JZS Rakov Skocjan, 19.6.2021

V Rakovem Škocjanu, na domačem terenu so potekali izpiti Jamarske zveze Slovenije v kombinaciji z občnim zborom. Malo švicanja, malo praženja na soncu in veliko dobre volje! Začeli smo v jutranjih urah s kavo, zborom in teoretičnim delom izpitov. Sledil je premik na veliki naravni most, kjer je potekal praktični del izpitov. Tu se je zvrstila cela vojska izpitnikov za izpit jamar pripravnik, jamar in inštruktor. Nekatere točke so od daleč izgledale zelo strašljivo, širile so se govorice o res težkih vprašanjih in točkah preverjanja. Na koncu se je izkazalo, da je bil strah odveč saj so kandidati pokazali dovolj dobro znanje. Vsi so opravili izpit, spotoma pa spoznali še kakšen nov trik, ki jim bo prav prišel v jamarski karieri.

Sledil je občni zbor, podelitev priznanj in po dolgem času tu nekaj pravega druženja, ki smo ga že vsi nestrpno pogrešali!

 

udeleženci JD Rakek: Marko Matičič, Miha Prudič, Franjo Drole, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek