Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Maistrov pohod na Uncu, 6.4.2019

V soboto je potekal 14. Maistrov pohod na Uncu. Trije člani društva smo pomagali pri zaščiti dostopa do Unške koliševke in kratkemu ogledu vojaških rovov. Pohoda se je udeležilo približno 300 pohodnikov. Po koncu pohoda in obujanja spominov, ter nešteto zgodb, ki smo jih slišali od starejših obiskovalcev, smo pospravili vrvi in naložili vso opremo v avtomobil.
Marko, ki se je udeležil pohoda nam je prinesel GPS, merilni komplet, lojtrce in dve potencialni točki, da gremo še malo v naravne rove.
Prva točka se je izkazala za nevredno oddaje v kataster, druga prav tako. Kakšen meter pod drugo točko pa je bila manjša luknja, ki jo je Hiti na hitro odkopal. Predsednika smo poslali v boj z malo luknjo in kmalu je prišla iz jame novica, da bo ravno dovolj za registracijo. Med hojo smo še uspešno nabirali klope, ki so nam jasno dali vedeti, da je pomlad že v polnem zagonu.

Jamarili so: Simon Hiti, Jaka Peteh in Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.