Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Vaja Unška Koliševka, 14.02.2016

 

V nedeljo smo se člani JD Rakek, skupaj s postojnskimi kinologi, policijo in člani PGD Unec zbrali na reševalni vaji. Scenarij je bil, da sta se dva otroka zatekla v rove Unške Koliševke, en ponesrečenec pa je bil ujet med ruševinami.
Policisti so skupaj z gasilci postavili bazo, vodniki psov so medtem že začeli s preiskovanjem terena. Pes je hitro izsledil dobro skritega ponesrečenca in kakor smo kasneje ugotovili, bi ga brez pomoči štirinožca spregledali.
Medtem smo jamarji zavarovali dostop do vhoda in tudi sami skupaj z vodniki psov krenili pregledovati rove. Psička je odkrila četrto ponesrečenko, ki je bila mišljena za kasnejše odkrivanje četrtega neznanega ponesrečenca. Drug pes pa je medtem odkril še druga dva pogrešana. Eden je bil poškodovan zaradi česa so bila potrebna nosila. Preko stopnišča smo nosila varovali s pomočjo vrvne tehnike

Vaja je bila z našega vidika izredno uspešna. Sodelovale so štiri različne enote, vendar kljub vsemu večjih težav s komunikacijo ni bilo. Stvari so potekale hitro in gladko. Spoznali smo delovanje in prijeme ostalih služb, kar bi nam v primeru pravega posredovanja močno olajšalo razumevanje vseh postopkov, ki jih imajo posamezne službe. Upamo, da se srečamo še na kakšni vaji in na nobeni intervenciji.

udeleženci JD Rakek: Tine Žnidaršič, Simon Hiti, Luka Zalokar, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.