Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Blatnfest 2015, 26.09.2015

V soboto smo se udeležili Blatnfesta, ki je potekal v bližini Zelš. Ob 9. smo se zbrali pred lovsko kočo, kjer so nam bile razdeljene majice, zapestnice in podane informacije o poteku dogodka. Po ugotovitvi, da s kavo tukaj ne bo zmage smo odšli v Krajcarja, da smo se malo ogreli.
Po ogrevanju so otroci točno ob 11. uri krenili po skrajšani progi. Nad našo blatno oviro niso skrivali navdušenja in je bilo polno pozitivnih komentarjev (otrok, ne staršev).

Luka in Simon sta medtem pripravljala našo točko za del dogodka imenovan mrestišče društev, kjer so se predstavljala društva najmlajšim. Okoli 50 otrok je obiskalo našo točko, kjer smo jih seznanili z osnovnimi podatki o jamarstvu, prav tako so se preizkusili v plezanju po lojtrcah. Vodja krožka je bil nad odzivi otrok in organizacijo dogodka navdušen, tako da vse pohvale NŠK-ju za idejo in izvedbo.

Sledil je start starejših, ki so se na progo podali v velikem številu. Okoli 400 udeležencev se je podalo na 6km dolgo progo. Naša ovira mogoče res ni bila najbolj primerna za prvo prepreko na progi, gotovo pa ena bolj fotografiranih ovir :). Posledično je bila fotografska oprema na težki preizkušnji, a je kljub vsemu opravila vse nadstandardne "blatnfest IP teste" z odliko.

Po koncu smo se tudi sami podali na progo in z malo teka in veliko hoje prehiteli celo eno ekipo, ki se ji ni preveč mudilo na golaž. Zaključno oviro Slip N Slide z zaključnim bazenom smo izkoristili še za poziranje pred objektivi in pranje naših kombinezonov =D. Sonce je počasi ugašalo, mi pa smo sklenili, da se je potrebo preobleči preden bomo vsi na bolniški. Tisti, ki preko dneva niso imeli časa izkoristiti brezplačne malice so se v cilju še okrepčali, ostali pa smo si privoščili pijačo, da smo nadomestili izgubljeno tekočino.
Hlad je udeležence okoli 19. ure dokončno pregnal in smo tudi sami zaključili vse skupaj v Krajcarju še ob toplem napitku, ki jo po vsej tej vodi prav prijal.

Organizatorjem in vsem našim članom, ki ste kakorkoli pomagali pri dogodku, se iskreno zahvaljujem. Skupno bo porabljenih približno 40 delovnih ur (skupaj s pospravljanjem), kar le ni tako malo.

udeleženci: Simon Hiti, Luka Zalokar, Alex Bajt, Tine Žnidaršič, Jerneja Tratnik, Matej Zalokar, Uroš Frlan

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.