Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Postavitev bivaka, Molička planina, 27.6.2015

Člani Koroško šaleškega jamarskega kluba Speleos - Siga Velenje na Molički planini postavljajo jamarski bivak za potrebe raziskovanja na tem območju. Slovensko jamarsko srenjo so prosili za pomoč pri postavitvi. Povabilu smo se odzvali tudi Rakovčani. Tako smo se zgodaj zjutraj, (prezgodaj za Rakovčane :)), peljali proti planini Rave, kjer smo bili dogovorjeni z ostalimi. Lepo jutro je postalo še lepše, ko nas je ekipa, ki je prespala na planini, pogostila s kavo. Prebujeni smo se tako s cementom in ostalim gradbenim materialom lažje podali v hrib. Nekateri so bili tako polni energije, da so si na hrbet naložili kar 50 kg. Ostali smrtniki smo tudi z manjšim bremenom dobro sopihali proti bivaku. Čez dobri dve uri smo prišli na lokacijo in se polotili drugega dela. Potrebno je bilo nabrati kamenje in pesek, ki ga je sicer na meliščih veliko, a je neprave dimenzije (frakcije). Kljub vsemu smo uspeli realizirati štiri temelje. Vzdušje je bilo super in razpoloženo ekipo je v dolino pregnalo šele deževje.

Ko smo prišli nazaj na planino Rave, smo bili tople sobice, kjer smo bili postreženi z jedačo, še kako veseli. Debate so se zavlekle in šele pozno popoldne smo se odpeljali proti domu. Vsi se že veselimo naslednje delovne akcije.

ekipa JD Rakek: Miha Prudič, Jerneja Tratnik, Matej Zalokar

 srečno, Matej Zalokar, JD Rakek