Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Evropski dan parkov, 24.5.2015

V okviru Evropskega dneva parkov, smo na povabilo TD Rakek, prikazali jamarsko tehniko plezanja na Malem naravnem mostu. Po prihodu smo hitro opremili dve plezalni smeri, da v primeru spusta manj izkušenega jamarja soplezalec skrbi za varnost. Pripravljeni smo bili še za dodatne dve smeri, če bi bilo število udeležencev večje od pričakovanega. Inox matice so zelo iskana roba, saj so nam eno ponovno odtujili (železno so seveda pustili pri miru). Po prihodu pohodnikov in TV ekip RTV in POP-TV sta Alex in Tine uprizorila nekaj kadrov za gledalce. Ana je vse budno spremljala in fotografirala. Ko smo vsi udeleženci potešili svoje plezalske želje sta se nem pridružili še Eva in Larisa. Slednja si je zaželela spust še v dnevni svetlobi, ki ga je z odliko prestala. 

Dogodek je bil lepa popestritev dogajanja v Rakovem Škocjanu in na Cerkniškem jezeru, ter si želimo da bi jih bilo še več.
 
Udeleženci JD Rakek: Alex Bajt, Tine Žnidaršič, Simon Hiti, Ana Matičič, Uroš Frlan.
 
Lep pozdrav,
Uroš Frlan.