Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Tehnični dan na OŠ Jožeta Krajca Rakek, 02.10.2014

 

Na OŠ Jožeta Krajca Rakek je potekal tehnični dan na temo zaščite in reševanja. Gasilci PGD Rakek so nas povabili k sodelovanju in vabilu smo se z veseljem odzvali. Na dnevu so sodelovale ekipe NMP Cerknica, PP Cerknica, PGD Rakek, PGD Unec, PGD Ivanje selo, PGD Cerknica, PiGD Kovinoplastika Lož, PGD Postojna, PGD Vrhnika, Rdeči križ Cerknica, Jamarsko društvo Rakek in JRS.

Dan je potekal v treh sklopih. Najprej je bila teorija na šoli, sledila pa je prikazna vaja, kjer so ekipe prikazale kako se odzovejo na nesrečo, kjer se zgodi več dogodkov. En avtomobil je bil v plamenih, medtem ko je bil v drugem ujet voznik. Na prikolici je bila v cisterni nevarna snov, ki se je po scenariju iztekala na tla. Policisti so zavarovali kraj nesreče, NMP pa so prikazali svoje postopke in delo. Gasilci so medtem poskrbeli za vse nevarnosti. Zelo zanimivo je bilo gledati ekipe, saj je bil na zunaj viden kaos pravzaprav usklajena koreografija, kjer je do izraza prišla strokovna izobrazba in dobro znanje vseh sodelujočih.

Vse je bilo zelo dobro povezano, prikazano in razumljivo opisano tudi najmlajšim. 

Po vaji je sledila še predstavitev vseh skupin, tudi tistih, ki na vaji niso sodelovali. Do 13.00 so se zvrstile skupine osnovnošolcev od prvega do devetega razreda. Svojo radovednost so lahko potešili z raznoličnimi vprašanji, opremo pa so si lahko ogledali čisto od blizu.

udeleženci: Luka Zalokar, Matej Zalokar

srečno, Zalokar Matej, JD Rakek