Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Grafiti v Rakovem Škocjanu, 9.8.2014

Rakov Škocjan je rakovškim jamarjem in ostalim Rakovčanom kraj, kjer vedno najdejo tisti pravi stik z naravo. Vsako leto jamarji na tradicionalni čistilni akciji počistimo goro smeti, a kar smo našli tokrat je bilo čez mejo dobrega okusa. Nekdo, si je privoščil risanja grafitov pod Malim naravnim mostom. Točna lokacija je pred vhodom v severni rov Zelških jam. Za dejanje je uporabil barvo, ki se je na soncu dobro zapekla. Več sreče smo imeli v senci, kjer je bilo več vlage in se barva ni toliko oprijela. Že pri prejšnjih incidentih se je izkazalo, da je sodelovanje z pristojnimi službami klavrno in dolgotrajno. Odločili smo se, da se opremljeni z vedri in krtačami zapodimo v steno. Zadevo smo tokrat prostovoljno sanirali in upamo da se kaj takega ne bo ponovilo. Iskanje krivca je brezpredmetno. Grafiti naj bi nastali nekje med začetkom junija in koncem julija na lokaciji, ki je dostopna vsem.

Tako se še enkrat kaže kako je narava občutljiva na ravnanje posameznikov. Ena oseba opremljena z barvo (ali še huje sprejem), lahko v momentu uniči to, kar je narava delala celo večnost. Pa vendarle se krog vrti in slej ko prej se vsako dejanje v naravi na tak ali drugačen način povrne.

udeleženci: Uroš Frlan, Simon Hiti, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek