Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

"Apnea", Rakov Škocjan, 17.7.2014

Radovednost nam ni dala miru. Koliko časa smo sposobni držati dih pod vodo v mrzli vodi z neoprenskimi oblačili. Padla je odločitev in že smo čofotali v vodi pri Očesih. Tudi dež, ki nam je hotel pokvariti popoln dan, nam ni prišel do živega. Marko in Brnte sta imela svoja neoprena, ki sta jim bila kot ulita, zato sta se hitro začela naslajati nad tlačenjem ostalih jamarjev v premajhne neoprene. Prakso imamo, in na silo se nam je uspelo obleči. Sledilo je spoznavanje z gugalnico in končno smo se lotili potapljanja na dah. Z neopreni, brez uteži smo večino časa čofotali po vodi. S časom pa smo se umirili in uspelo nam je priti nekaj metrov nižje. Z nekaj treninga bi se dalo pod vodo zadržati dlje, a smo bili z rezultatom vseeno zadovoljni. Največ so od dneva zagotovo imeli mimoidoči sprehajalci. Kaj se jim je podilo po glavi pa iz obrazov, razen neodobravanja, nismo razbrali :). Izmučeni in zadovoljni smo športni dan zaključili z piknikom na lokaciji X. 

udeleženci: Tine Žnidaršič, Ana Matičič, Miha Melink, Tomaž Svet, Uroš Frlan, Damjan Intihar - Brnte, Marko Matičič, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek