Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Podstenska jama, JKŽ Luci, 26.10.2013

 

Leto je naokoli in ponovno smo obiskali tradicionalno prireditev JKŽ (Luciferjovanje). Da pa bi upravičili dolgo noč, smo se pred tem obiskali Podstensko jamo. Ponorna jama se nahaja v okolici Velikih Lašč. Dolga je več kot tri kilometre, vendar smo obiskali samo "suhi" del jame. Kljub zagotovilu, da v jami ni vode smo bili mokri kot "cucki" in premikanje je bilo edini vir toplote. Tlačili smo se skozi ožine, "puzali" čez ledena jezera, a nekaterim zaradi pomanjkanja oblačil/mraza ni bilo usojeno videti najlepšega dela jame. Zagotovo se bo še potrebno vrniti. Po vrnitvi na površje smo si hoteli privoščiti burek, a smo se lahko potolažili le s kremno rezino. 

Uradni del t.i. Luciferjovanje je bilo letos na isti lokaciji kot lani. Tečajniki so bili sprejeti med ostale JKŽjevce, tako da je bila noč dolga. Fotoaparatu se je misteriozno pokvaril senzor...mogoče nočna slepota? :)... Vsi pa smo že v pričakovanju prireditve Luci 2014...

udeleženci: Aleksander Bajt, Simon Hiti, Ana Matičič, Miha Prudič, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek