Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Krožek v Zelških jamah, 21.1.2022

V popoldanskih urah smo se odpravili na ogled Zelških jam. Po poti do vhoda Brlog, smo malo zatavali. Po krajšem iskanju smo vseeno našli vhod. Iz jame je vel topel zrak. Spustili smo se po pobočju do dna dvorane. Tam je Marko pripravil karbidovke. Izbranci so imeli čast, da si jamo ogledajo v soju plamenov karbidovk. Kmalu smo prišli do delov jame, kjer je ujeta voda. Tu so se nekateri mučili priti preko vode, brez da bi se zmočili. Nekaterim je to uspelo. Večina pa je popadala v vodo, ter se predala usodi. Konec koncev smo bili, na poti nazaj že skoraj vsi mokri do kolen.

Kmalu so zaslišali reko Rak. Tu smo si ogledali še kamin, po katerem smo se na predhodni akciji spustili v jamo. Na poti nazaj so nekateri vadili še merjenje po jami. V večernih urah smo se vrnili na površje.

Udeleženci: Marko in Meltem Matičič, Ivan Najger, Ambrož Ileršič, Katja Lavrič Mrvar, Anja Pirc, Tonči in Jakob Leskovec, Štefi in njen brat, Miha Prudič