Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

JRS vaja, Huda Luknja, 6.4.2013

 

Zaradi napovedanega deževja smo se pripadniki JRS zbrai pred Hudo Luknjo na letni vaji. Ponovili smo rokovanje z UKW postajami in se seznanili s sistemom ZARE, tovariško pomoč, prvo pomoč, protitežo, dvigovanje bremen s sistemom bernard, preizkušali novi sistem stef, ... Z delom smo zaključili ob mraku,

Izvedeli smo, da je prišlo do sprememb pri tovariški pomoči. V manevru je bilo prej potrebno z dvema vponkama speti obe D-vponki ("hitra/d-rinka"). Zaradi vse pogostejše uporabe PETZL OMNI (d-vponka z vratci, kot pri navadni vponki) je sedaj potrebno uporabljati malo popkovino, kot smo jo že prej uporabljali za varovanje na začetki manevra v kombinaciji z prsno prižemo. To pa zaradi tega, ker vratic na OMNI vponki ne smemo obremenjevati. Prej je bila na voljo le D-vponka z vratci katera je bilo potrebno "zašraufati" in tega problema bilo. Izobraževalna služba JZS do sedaj še ni javno oznanila zadeve, tako da je to bolj priporočilo. 

udeleženci JDRK: Zalokar Matej

 

srečno, Zalokar Matej, JD Rakek