Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Mednarodna vaja Herkules 2015, 19.9.2015

 

Na meji s hrvaško je potekala tri dnevna mednarodna vaja z imenom Herkules. Vaja je bila prvenstveno gasilska, a smo bili nanjo povabljene tudi druge službe, ki delujemo pod okriljem Civilne Zaščite. Na vaji naj bi bili le člani RC PO, a se je zaradi zasedenosti reševalcev tega centra v Starodu zbrala štiričlanska ekipa iz RC SE, RC KR in RC PO. Zaradi težav z branjem zemljevida smo bili zjutraj priča spektakularnemu gašenju požara z letali. Sledila je registracija in spoznavanje logistike ter organizacije. Jamarji smo na vrsto prišli med zadnjimi. Po scenariju naj bi na hrvaški strani v brezno padel gasilec, ki se je umikal pred požarom. Stekla je akcija in kmalu smo se po zaraščeni gmajni z Land Roverjem prebijali do objekta. Kmalu po našem prihodu so se nam pridružili še hrvaški gasilci in specialna četa policije - pirotehniki. Po pregledu smo ugotovili, da "poškodovanec" leži na  vadbeni tankovski mini. Seveda so "specjalci" zadevo uspešno rešili, zraven pa povedali še nekaj zanimivosti. Sledil je izvlek v sodelovanju JRS in "vatrogascev". Da bi bila mera popolna pa je priletela še "krava od helikopterja" (bojda Mi 8) in s pomočjo vitla v višave ponesla nosila, nato pa odletela na bližnje igrišče. Časovnica je bila super in težav z opremo, ki bi jo nosilo naokoli in drobirjem, ki bi letel po breznu res nismo imeli...

Vajo smo uspešno zaključili, srečali nekaj starih znancev in novih prijateljev...Zagotovo je udeležba na tako veliki vaji zanimiva za vsakogar, ki se jo ima priložnost udeležiti.

udeleženci JD Rakek: Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek