Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Spust princeske, Piran, 26.7.2014

V Piranu je že drugič potekala prireditev na kateri se je princeska z zvonika spustila na Tartinijev trg. Tudi tokrat smo sodelovali jamarji/JRS, ki smo postavili žičnico. Izbranko so izbrali s pomočjo glasovanja in nato tekmovanja, kjer so med sedmimi izbrali tisto, ki se je kasneje spustila po žičnici.

Naša pot se je začela že zgodaj, saj nam je bila pri Zdenki obljubljena kava :). Seveda je bila odlična in z nasmehom smo se pripeljali do Pirana. Opremo smo znosili na zvonik, nato pa se zazrli v nevihto. Začelo je pihati in kasneje še deževati, tako da smo bili prisiljeni, da z delom prekinemo. Vedrili smo v bližnji restavraciji, odmore med deževjem pa smo izkoristili za postavljanje žičnice. Pri žičnici smo imeli največ dela z napenjanjem vrvi čez strehe. Upam, da prebivalcem nismo preveč motili TV signala ;). Najboljša zgodba je zagotovo tista o parkiranju modrega dirkača (Defender JRS). Na poti proti centru Pirana nas je ustavil redar, ki nam je zagotavljal, da v centru ni prostih parkirnih mest. Voznik se je le nasmehnil in zelo resno odvrnil da bomo parkirali na Tarantinijevem trgu. Redar je kljub neodobravanju in nezaupanju le dvignil zapornico :)...

Deževalo je cel dan in šele ob 21.00, ko se je prireditev začela se je zjasnilo. Ljudje so se nabrali in začel se je protokol. Med drugimi so bil na trgu metalci zastav, goljufiv pek in ostali preoblečeni v srednjeveška oblačila. Princeska se je spustila in ljudje so bili navdušeni. Ko se je trg spraznil smo začeli pospravljati. Delali smo do 1.00 in bili smo med zadnjimi, ki smo zapustili mesto dogodka :).

udeleženci: Edvard Gregorčič, Miha Staut, Zdenka Žitko, Boštjan Vrviščar - BOLE, Miha Prudič, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek

P.S. Med spustom smo delali, tako da je potrebo te fotografije najti na spletu