Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Javorniška jama

Na akcijo smo se tokrat podali z veliko mero optimizma, saj je že večji del avgusta brez padavin. V jamo smo tako vzeli le dva neoprena. Prva neznanka, ki nam je ostala v pritočnem delu je bilo brezence cca. 4 m globoko, ki pa se je na tej globini tudi končalo.

Medtem, ko sva z Markotom raziskovala, je Miha preplezal blatni nasip, ki je prej veljal za nepremagljivega. Rov, ki se je nakazoval ob pogledu z tal se je zaključil in tako zaprl še zadnji vprašaj v tem delu.
V odtočnem delu, se je odločitev, da vzamemo le dva neoprena pri prvem jezeru izkazala za polom Smile. Miha se je s težavo pogumno spoprijel in vsa jezerca preplaval le v podobleki. Tako hitrega plavalca nisva videla že vse od Olimpijskih iger. Spustili smo se v brezence in pregledali stanje na "koncu" jame, kjer pa se kaže svetla prihodnost. Predvidevamo, da bo potrebno pet akcij za preboj blatnega zamaška. Prepih je močan in vse kaže, da se jama nadaljuje. Z deli v jami bomo za nekaj časa zaključili.
V Javorniški jami tako ostane le še blatna ožina v odtočnem delu, ostale dele pa smo v večji meri preiskali.

udeleženci: Marko Matičič, Miha Prudič, Matej Zalokar