Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Golobina, 31.8.2011

27.8.2011 sva z Brntetom zaradi nizkega vodostaja obiskala Golobino. Pregledala sva dele v veliki dvorani in naletela na lahko dostopen kanin. Pozanimali smo se, če je stvar že raziskana in prišli do spoznanja, da je kamin že preplezan. Preplezal ga Jurij Hajna, ki pa se na drugo stran ni spustil.

Odločili smo se, da kamin še enkrat preplezamo. Medtem ko so člani DLKJ fotografirali, smo ostali preplezali cca 10m visok kamin. Na vrhu smo imeli srečo, da smo naleteli na "gurtno" iz prejšnega podviga, saj bi nam drugače trda predla. Vse je bilo labilno in prekrito z debelo plastjo lepljive brozge. Sledil je spust v manjše jezerce. Nažalost nadaljevanja kljub močnemu prepihu nismo našli. Stene smo le bežno pogledali z slabo lučjo, saj nam je "getho blaster" kitajske proizvodnje zatajil. Kamin smo razopremili in pri tem naleteli na kladivo zapičeno v blato, kot spomenik človeški radovednosti. Ob priliki ga bomo vrnili zakonitemu lastniku .
 Za nadaljevanje smo se lahko obrisali pod nosom .

udeleženci: Damjan Intihar-Brnte, Marko Matičič, Matej Zalokar, DLKJ 4 člani