Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Branice / Brejnice, 3.6.2023

Na sobotno jutro smo se odpravili v Branice. Malo čez 8-mo uro zjutraj smo se dobili pred prostori društva. Od tu smo nadaljevali pot proti jami.Da nebi šli povsem prazni v jamo, sem jim razdelil še nekaj oprem. Kaj kmalu smo prišli do Angelskih slapov, tu so se začel ožine. Katere nam onemogočajo normalnega raziskovanja jame. Vsake toliko sem zaslišal malo nejevolje. Vendar se noben ni vdal, ter že smo bili pred končnim sifonom. Ko sem potegnil iz transportke vrtalko, da bi raziskali kamin. Se je ponovno izkazalo, da sem podcenjeval jamo. Tako je ostalo samo pri ogledni akciji.

Na poti iz jame samo malo spraševal kako se jim dopade jama ter morebitno tauhanje sifona. Prav kakšnega navdušenja ni bilo čutiti. Menda je oprema predraga, za raziskovanje te jame. Ma morda se le premislijo, čez kakšen dan ali dva.

V vmesnem času so prihajali tudi predlogi, da če bi izvajali turizem v jami, bi lahko dobro služili. Menda nekje na Norveškem turisti plačujejo za oglede takih jam =).

Po končani akciji smo se ustavili še na pici.

Simon Burja (DZRJ Simon Robič Domžale), Miha Staut (JKŽ), Sebastjan Gantar in Miha Prudič (JD Rakek)