Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Logarček, 10.9.2011

logarcek Na vhodu v brezno pod tocko 27 se je že nabiral prah, ko je končno padla odločitev da gremo pogledat ta fenomen znotraj Logarčka. Iz luknje dobro piha, sliši se slap. Hitro sva bila pri slapu. Stene so sprane, celo suhe in prašne, tla pa bolj običajno zdrizasta. Iz zgornjega jezera pada voda čez strmo 4m visoko slapišče, s pretokom okrog 2l/s. Okrog pritočnega jezera ni nadaljevanja, je pa bilo tam veliko človeških ribic (do 10cm dolgih) in kozic. Odtočno jezero deluje bolj globoko. Odtok ni viden. Na levi strani se s skalnim skokom strmo vzpne blatna drča. Sledi 5m kamin, ki vodi v kratek raven prehod. Tu se čuti ves prepih kot na vhodu. Tam pa nič drugega kot visok kamin. Po mojem mnenju gre za cirkulacijo prek glavnega rova, ki
jo lahko še dodatno poganja slap. Od slapa je vsega skupaj za 40m rovov. Spust iz kamina v prostem slogu je bil kar prehiter, skoke je ublažilo debelo blato, tako da hujšega ni bilo.
Pritočno jezero se mi zdi šolski primer za izvedbo natege. Kdor ima s tem veselje in potrebno opremo (pretok ni zanemarljiv) mu to toplo priporočam, dostop je lahek. Cox, upam da boš zdaj kaj lažje spal.

 

udeleženci: Marko Matičič, Matej Zalokar