Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Podjunčna jama in Brezno v Jamni dolini, 8.2.2023

Na prešernov dan sva se odpravila v toplejše kraje, vsaj tako sva mislila. V okolici Sežane sva si želela ogledati par brazen. Ko sva prispela v do prvega brezna, je bilo zunaj tako vetrovno in mrzlo, da sva se z težavo odpravila proti breznu.

Prispela sva do Podjunčne jame. Začela sva z opremljanjem, podvajsetih metrih sva prišla do skalne police. Tu pa na najino presenečenje, vrv ter mnogo pritrdišč. Vrv ni izgledala v najboljšem stanju, zato se v brezno nisva spustila, meni pa je zmanjkalo baterije na vralki.

Ker sem imel v avtu še eno baterijo sva se odpravila v drugo brezno. Brezno leži sredi pašnika. Pred vhodmo pa sva zagledala, da ima brezno dokaj nova pritrdišča, tako da sva na hitro opremila brezno, ter se spustila 90m v globino.

Na tokratni akciji nismo našli nobenega nadaljevanja. Smo pa malo trenirali žimarjenje. Očitno pa bom moral povaditi tudi vozle.

 Udeleženci: Damjan Intihar, Miha Prudič

Miha Prudič