Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskovanje v Brkinih, 28.12.2022

V  društvu smo imeli zelo uspešno leto. Veliko druženja, raziskovanja in novih poznanstev in jam. Za zaključek leta smo se podali na južni del Slovenije. Plan je bil preprost. Kava, raziskovanje krajšega brezenca, raziskovanje novega terena, iskanje davno izgubljenih jam in pica. Začeli smo v Kozini, kjer smo tečajnikom pripravili obisk novega 20m globokega brezenca. Celotna akcija naj bi bila kljub temu, da se je nova jamarka prvič spustila po štriku, kratka. Izkazalo pa se je, da smo naleteli na večje presenečenje v obliki cca 300m bogato zasigane jame. Hitro smo pogledali večje vprašaje in se podali ven. Zagotovo bo potrebno še enkrat na teren, da detajlno pregledamo vsa možna nadaljevanja. Zunaj nam seveda niso verjeli, kakšno jamo smo našli, kljub dobro usklajeni zgodbi. Tečajnikom smo tako omogočili vrhunsko izkušnjo raziskovanja jame, fotograf pa je z okrnjeno raziskovalno foto opremo naredil nekaj hitrih posnetkov. Sledil je premik do meje, kjer smo iskali dolgo izgubljeno jamo (jo še vedno iščemo) in našli še tri nova brezna, od tega eno 60m globoko, z norim prepihom. Zaradi selektivne ožine in pozne ure smo opravili samo hiter pregled. Tudi ta jama se nadaljuje in je po besedah Miha ena lepša kar jih je videl. Sledila je zelo pozna malica in nato še obisk lokalne picerije. Pica je bila zavoljo nove jame zagotovo slajša ?. Vrhunski zaključek nadvse uspešnega leta 2022.

udeleženci: Miha Prudič, Jaka Peteh, Tara Rampih, Anja Pirc, Ivan Najger, Marko Matičič, Simon Hiti, Damjan Intihar - Brnte, Jaša Jerina, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek