Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Riba jama in dihalnik v Lazah, 27.12.2021

Zadnje čase se ne moremo znebiti Ravnika. Jame na tem koncu so namreč zelo privlačne, predvsem kar se prepiha tiče. Tokrat duplo jamarska akcija. Vse skupaj se je začelo z govoricami o nori geologiji v Riba jami. Svetovna srenja naj bi govorila in pisala o neizmernih lepotah. Nekaj brskanja po arhivu, iskanja lokacije in glej ga zlomka..9 jamarjev se je v prazničnem tednu peljala proti Lazam. Zaradi preobilice zanimanja smo ekipo razdelili na dva dela. Ena ekipa je nadaljevala dela v obetavnem dihalniku, ki smo ga pred kratkim začeli kopati. Druga ekipa pa je odšla raziskovati v cca 60m globoko brezno. Brezno je še kar krušljivo, pa tudi vode je zaradi taljenja snegu veliko. Kljub temu smo šolsko opremili do dna. Imamo namreč novo tečajnico in si res ne moremo privoščiti klasičnega rakovškega opremljanja s kratkimi zankami :). Na dnu smo naredili nekaj fotk, predvsem pa raziskovali močan prepih in ugotavljali da je geologija dolgočasna in to že ne more biti svetovno znana jama. Kljub temu obisk ni bil zaman in se bomo verjetno vrnili, da preverimo ali je vredno malo pokopati. Ko smo prišli na površje je kopaška ekipa ravno zaključevala...najmanj še ena akcija da naredimo preboj. Vožnja, kava, načrti... Aja pa saj se že v četrtek spet vidimo...ja konec leta je vedno zelo pester :). 

 

udeleženci: Ivan Najger, Bogdan Virant, Uroš Frlan, Miha Prudič, Matej Zalokar, Anja Pirc, Jaka Peteh, Vid Gorjan, Tine Žnidaršič, 

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek