Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Šaht Grčovec, raziskave, 28.5.2021

Naletelo je tako, da smo imeli kar trije dopust. Tako smo se v petek zjutraj odpeljali proti Snežniku. S polno natovorjenim avtomobilom ter polni optimizma, smo  skozi Zabiče odpeljali proti breznu.Brezno se je pred par leti raziskalo do globine 30m. Tokarat smo v jamo vzeli več kot 300m vrvi. V primeru,  če bi se brezno nadaljevalo. Opremljal je Marko, po prvih 30 metrih se pod nami odpre , brezno je bilo široko 10m. Na globini 60m se brezno razdeli na dva kraka. Svi smo bili navdušeni, saj je bilo v obeh breznih slišati, da kamen pada še kakšnih 50m. Opremilo se je brezno, ter se spustili do dna. Tu se odcepi še ena 20m globoka stopnja. Dno je bilo zašodrano. Na poti nazaj je Marko še izmeril in izrisal prvo brezno.

V upanju smo se podali še v drugi krak, v kmalu je Marko bil na dnu drugega brezna. Vrnil se je nazaj ter nama sporočil, da je prispel na isto dno. Vsi veseli, da smo brezno raziskali do konca, smo se vrnili na površje. Skupna globina brezna je približno 115m. Na poti nazaj smo se ustavili še na sladoledu v Ilirski Bistrici.

Udeleženci:

Marko Matičič, Damjan Intihar (Brnte) in Miha Prudič