Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskovanje jam ob Črnem Kalu, 12.2.2019

Sonce, veter, kava, jame, ... popoln zimski dan brez snega ob Črnem Kalu. Tokratna ekipa je nabrala dobro bero jam, ki bo doprinesla k znanju o krasu na tem področju. Za rakovške jamarje pa je seveda znanstveni doprinos drugotnega pomena, kar se je dokazalo tudi na tej akciji. Zjutraj najprej kava, dodelitev nalog in za nameček še obisk bližnje pekarne. 2 ekipi sta se nato zapodila na teren. Raziskali smo cca. 10 novih jam, od tega dve zelo lepi. Sonce in temperature nad ničlo ob spremljavi zvončkov in trobentic niso kaj nič spominjale na zimski čas. Na svoj račun je prišel tudi Viki, ki je obiskal in raziskal kar nekaj jam v katerih nisi potreboval pasu. Najlepše pa je bilo to, da smo po planu obdelali vse lokacije in preostanek časa izkoristili za vrhunsko pico. 

udeleženci: Damijan Intihar-Brnte, Jaka Peteh, Marko Matičič, Miha Prudič, Uroš Frlan, Simon Hiti, Viki Gornik, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar