Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskave na Banjški planota, 26.12.2018

Za letošnjo predvidoma zadnjo akcijo smo se odpravili na Banjško planoto. December brez snega s skoraj poletnimi temperaturami...no ja dokler se sonce ne skrije...Ne vem kaj se zadnje čase dogaja z člani JD Rakek. Ure odhoda na akcije se vedno znova pomikajo proti nehumanim uram. Tokrat z odhodom ob 6:30, brez kave proti Gorici. K sreči v Ajdovščini naletimo na odprto pekarno. Skok na bencinsko pumpo, kavo za na pot, že nadaljujemo. Kljub pregovarjanju, da koristimo malo večje vozilo, dvignjeno od tal je prevladalo mnenje da bo Ford zadoščal. Vozilo skoraj na tleh, plastika praska, vozniku pa se trga srce ko napreduje po slabi makadamski cesti. Ta dan imamo za pregledati pet točk. Rezultati povprečni. Našli smo dve znani brezni (150m in 40m globine) ter 3 nove jame primerne za registracijo. Skupaj smo sklenili, da jame sicer so ok, nič pa ne odtehta dobrega kosila, ognja in super družbe. Na terenu smo bili do večernih ur, ko nas je pomankanje svetlobe in novih točk prisililo k odhodu proti Rakeku. Na planoto se najverjetneje ne bomo več vračali, saj smo na tem delu zaključili z raziskavami do nadalnjega. 

P.S. Ena skupina se je na tem terenu mudila 3 dni prej. Bila je prav tako efektivna. Raziskali so vsaj dve 40m globoki brezni in še nekaj čurk.

 

udeleženci: Damjan Intihar - Brnte, Ambrož Ileršič, Bogdan Virant, Patrik Svet - Buljo, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek