Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskovanje jam pri Kočevju, 15.8.2018

Kaj je lepšega kot podarjeni praznik sredi delovnega tedna...Jutranji burek in raziskovanje jam na dolenjskem zagotovo...Tokrat smo se dopoldne v kompaniji z jamarji iz JK Karlovica odpeljali proti Kočevju. Glede na to, da je bil teren perspektiven, udeležencev in volje zagotovo ni primanjkovalo. Malo smo se potikali po okolici in mimogrede raziskali 14 novih brezen in jam primernih za registracijo. Na žalost so se globine ustavile pri 30m. A je ponekod kapniško okrasje nadomestilo izgobljene metre. V eni izmed jam smo odkrili tudi kompletno okostje srnjaka in nekaj lobanj...še kar srhljivo. Plan se nam je ponovno porušil, saj smo akcijo zaradi obilice objektov v bližnji slaščičarni zaključili z tri urno zamudo. No ja ni se za pritoževat...govori se da je nekdo pojedel pol toliko kepic kolikor je bilo jam vseh skupaj :)...

udeleženci: Marko Matičič, Aleksander Bajt, Matej Zalokar, Ivan Najger (JKK), Peter Žnidaršič (JKK), Roman Milavec (JKK)

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek