Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Banjšice z okolico, 14.04.2018

Napoved lepega vremena je kar vabila na primorsko. Odločitev je padla, da jo kreneva proti Banjšici. Vreme vsekakor ni razočaralo. Sončno vreme in čudovita narava sta začinila jamarko pustolovščino.
Že pri prvi jami je bilo jasno, da bo lep dan. Vhod sva našla na robu udornice. Mala luknja ni obetala kaj velikega. Vlažno listje in strm dostop do vhoda sta nama pobrala 20m vrvi. Prečenje podora še nekaj dodatnih metrov. Hitro sem ugotovil, da se nama s količino vrvi, ki jo imava ne bo uspelo prebiti do dna. Sklepam, da ima jama nekje 40m globine. Več bomo videli naslednjič, saj sem ostal nekje na sredini brezna brez  vrvi.
Drugi vhod, ki sva ga našla je že imel sidrišča, vendar jama ni oddana. Ko bomo imeli več časa jo bomo izmerili in oddali, če se raziskovalec, ki je bil pred nami ne bo odločil oddati zapisnika.
Vmes sva izmerila še dve manjši jami globine 10m in 20m. Za konec, ko sva počasi že želela domov sva se spotaknila še ob en manjši vhod. Rekla sva si tole še izmeriva na hitro in greva. Zaradi podora, ozkega prehoda v zadnjo stopnjo in težav kako sploh izmeriti vse skupaj se je vse skupaj zavleklo. No je pa padla še ena 20m globoka jama.

Teren je lep, lokacija tudi in se letos zagotovo še večkrat vrnemo.

Jamarila sta: Simon Hiti in Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.