Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Nad Predjamo, 02.04.2018

Po dolgi zimi, kjer so akcije bolj kot ne sestavljene iz gaženja po snegu, mraza, premočenosti in ostalih zimskih radostih, se je prilegla prava pomladanska akcija.
Obljubljene so nam bila brezna globine okoli 10 do 20m. Skratka čurke tako malo za sprostitev.
Razdelili smo se v dve ekipi in odšli vsak na svojo lokacijo. Dogovor je bil, da se dobimo na terenu druge ekipe, ko opravimo s svojo jamo.
Vzeli smo opremo in seveda izbrali najdaljšo možno pot. Tine se je spustil v cca 15m globoko brezno in hitro poročal, da se jama odpre v vodoravni del. Ker je bila potreba po več, kot eni vizuri, se je seveda vse skupaj zavleklo. Namerili smo približno 50m jame.
Po prihodu k drugi ekipi smo upali, da so kaj bolj produktivni in bomo, kot obljubljeno do kosila doma. Sledila je realnost, da so prav tako še pri prvi točki, kjer se prav tako nekaj odpira (beri se je treba tlačiti v ožine).
Marko in Ana sta tako ob 11. odšla zaradi popoldanskih obveznosti, ostali smo krenili premagovati ostale točke.

Tretjo jamo smo hitro obdelali, kljub temu, da je ponovno en vprašaj zaradi preširokih jamarjev, ki niso mogli skozi. Četrta jama, je bila na srečo bolj klasična 10m globoka čurka.
Zadnja peta jama pa je ponovno postregla z lepim kaminom, ki smo ga preplezali, z lepim prepihom in nekaj ožinami. Konča se s kaminom, na vrhu katerega pa je ponovno nekoliko preozko okno za naše debele zadnjice. Prepih se nekje vmes razgubi in bi ga bilo potrebno izslediti. Tudi tukaj se je našlo kakšnih 50m rovov, kjer se je le redko dovolj prostora, da se lahko dva jamarja srečata.

Ura je bila že pozna in smo še dve lokaciji pustili za v prihodnje.

Jamarili so:Marko Matičič, Simon Hiti, Tine Žnidaršič, Jernej Godeša, Ana Matičič in Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.