Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Planinska jama, nosaška akcija, 1.3.2018

V četrtek smo šli na popoldansko akcijo v Planinsko jamo po jeklenke, ki so v jami ostale še od zadnje lanske akcije. Od takrat (začetek novembra) do tega tedna se do konca Pivškega rokava ni dalo, saj je bil vodostaj v jami za veslanje premočan. Klasična nosaška akcija se je začela kot po navadi. Oblačenje, preštevanje, norenje do čolnov in nato dobro uro veslanja do sifona. Na brežini nad sifonom pa totalen raztur. Na mestu, kjer bi morale biti zložene jeklenke nas je pričakalo le nekaj teh. K sreči smo jih par našli v radiju nekaj metrov. Po končnem preštevanju pa je še vedno manjkalo 5 "flaš". Sledilo je nekaj nejevolje in iskalna akcija preostale opreme. Na poti iz jame smo preiskovali bregove in strugo ter našli dve manjkajoči potapljaški jeklenki. Ena je bila dobra 2 metra nad strugo, drugo pa zagozdeno v špranji pod vodo. Preostanek manjkajoče opreme pa se bo šlo v stilu reševanja vojaka Ryana iskati še v naslednjem tednu. Upamo, da nam zaplet ne bo pokvaril raziskovalne sezone povezovanja Planinske jame s Postojnkim sistemom. Ekipni duh je še kako močan in vsi se že veselimo nadaljevanja dela. Je pa res, da je lepše iz jame pri +20°C kot pri -20°C (seveda tu pretiravamo ;)) in naletavanju snega. Pa še gostilne so nam zaprli :D.

udeleženci: Marko Hančič, Sebastjan Gantar, Luka Zalokar, Aleksander Kastelic, Franjo Drole, Igor Vrhovec + njegov svak (?), Marjan Vilhar, Matej Zalokar  

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek