Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Planinska jama, potop, 22.7.2017

Razmere so dopuščale večjo akcijo v Planinsko jamo, kjer smo ponovno napadli sifon proti Postojnski jami. Igor in Sebastjan res nikoli ne razočarata. Prva pripravljalna akcija je bila že v četrtek, ko je ekipa specijalcev do kampa spravila večje jeklenke in tako razbremenila sobotno ekipo. V soboto smo se tako že ob 8.00 brez večjih zamud spravili v jamo. Do sifona je tokrat letelo, saj smo imeli nova vesla...še s ceno...V taboru klasične priprave, potop in čakanje. Tokrat smo imeli celo krajše fotografiranje, a kaj ko se je ekipa kmalu uprla. Sledila je zabava prosto po Prešernu, kjer smo splavarili po jezeru, igrali tarok "bottle-flip" in ostale kratkočasne dejavnosti. Mraz smo preganjali skoraj 4 ure, kar uvršča akcijo na eno daljših. Po prihodu potapljačev smo ugotovili, da je jama dolga natanko toliko kot prej, saj je po sifonu potrgalo nekaj vrvice in je bilo potrebno vse sanirati. Več bo zagotovo napisal Vrhovec, a bo potrebo počakati še nekaj časa. Vse je torej pripravljeno za napad, ki se bo zgodil enkrat v avgustu. Do takrat pa nekaj fotografij z akcije. 

P.S. Na akciji je bil tudi Marjan Vilhar, ki so ga zadržale službene obveznosti. Najprej na drugi strani sifona v Postojnski jami, sledil pa je obisk Planinske. S čolnom je šel do sredine prvega jezera, nato pa si v stilu Jacka Sparrowa (Pirati s Karibov) reševal kožo. S predrtim čolnom je namreč iskal najbližjo obalo. Sledil je ponovni sprehod do vhoda, ker nadomestnega plovila ni bilo smo ga na poti ven našli čakajočega na obali prvega jezera kot kakega brodolomca :). 

Udeleženci JD Rakek, JKŽ in DZRJ LČ: Franjo Drole, Igor Vrhovec, Sebastjan Gantar, Uroš Frlan, Tine Žnidaršič, Aleksander Bajt, Matej (?), Izidor Šantek, Matej Blatnik, Matjaž in Mila Milharčič,  Matej Zalokar, Marjan Vilhar

srečno, Matej Zalokar