Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Zadnji kraj Cerkniško jezero, 11.07.2017

Po službi smo se zbrali na parkirišču pri Cerkniškem jezeru. Zaradi zamudnika, smo imeli čas za ogled požiralnika, ki pa žal ni imel nadaljevanja, od ogleda luknje si imel le kakšen trn v zadnjici.
Odpravili smo se v zadnji kraj, kjer smo pozimi odkrili nekaj dihalnikov. Prvi je bil kakšna 5m luknja, žal brez nadaljevanja primernega za človeka. Druga se je odprla v 12m jamo z nekaj sige. Še nekaj neuspešnih lukenj in smo sklenili, da gremo proti vhodu, ki smo ga smatrali za vhod leta. Sprehodili smo se notri in hitro prešli v nizke blatne prehode. Za vogalom smo slišali odmev in hitro je postalo jasno, da je konec plazenja. Razvejani rovi v več nadstropjih so nam dali vetra pri pregledovanju možnih nadaljevanj. Žal sta blato in podor nam onemogočila nadaljevanje, vidra, ki pa je prehodila vso jamo ima mogoče še kakšen meter več, kot naših približno 170m.

Jamarili so:Marko Matičič, Bogdan Virant, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.