Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskovanje Ravnika, 11.3.2017

Kar greh bi bilo, če bi za sončno nedeljo sedeli doma. Zato smo se podali v Ravnik z namenom, da pregledamo 6 novih lokacij. Pridružil se nam je še Miha iz Ljubljane, ki je izrazil željo, da bi se postopoma začel uvajati v jamarstvo.

Glede na to da je akcijo organiziral Marko, smo bili časovno precej točni, torej ob 13:45 že oblečeni v opremo. Takoj smo se spustili v dve jami, ki sta ustrezali standardom za registracijo. V eno se je brez predznanja spustil tudi Miha in za prvič mu je šlo precej dobro. Marko ga je proglasil za “Miha II” (ki naj bi nadomestil našega dopisnika s Kitajske ;) ).

Po tem so jame padale kot po maslu. Ko smo se z avtom prestavili nekaj 100m nižje sva z Mihom dobila GPS, vrv ter nalogo, da jamo s pomočjo GPS-a poiščeva in opremiva. Miha je jamo našel, jaz pa opremil. Ko Marko prišel do naju je veselo rekel, da to ni jama, ki jo je mislil. Torej je Miha na prvem srečanju z jamarstvom našel svojo prvo jamo! Čestitke!:) Jama, ki jo je Marko mislil pa je bila 10 m zraven.

V zglednem času smo preiskali še ti dve jami ter še eno in se počasi odpravili domov.

Delni izzid je potemtakem  JD Rakek 7:0 Ravnik.

Udeleženci: Miha Černe, Marko Matičič, Damjan Intihar, Aleksander Bajt

 

Z jamarskim srečno,

Aleksander Bajt