Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Jama Nanjing, Kitajska, 3.12.2016

Nakup luči in dogovor prejšnjega dne se je prevesil v lepo sobotno dopoldne. Kot nalašč za obisk jame. Dobili smo se na glavni cesti. Jaz z ruzakom na hrbtu in v puhovki ter z škatlico domačih piškotov. Na drugi strani ceste pa dva v škornjih.

Usedli smo se v taksi in odpeljali proti obrobju mesta. Tam leži lep majhen grič, ter umetno zajezeno jezero.

Taksist nas je pripeljal točno pred vhod. Kar začudilo me je kar sem zagledal. Namreč, ravno pred jamo so podrli ve grmovje. Sto metrov naprej je malo višje v griču ropotal Pick-hammer. Malo s strahom sva se vseeno podala v temno podzemlje. Po dobrih dvajsetih metrih rova sva prišla do podora, kjer sem se prejšnjič ustavil. Takoj za podorom je ponovno luža z vodo. Na steni pred seboj sem opazil vrtino. Kmalu mi je bilo jasno da je ta rov človeškega nastanka. Po rovu sva opazila veliko netopirjev. Po sredini rova pa je celo pot bil prisoten studenček. Kmalu je sta sledila še dva podora. Po cca 150m rova sva prišla do ponovnega podora. Za njim pa je ležala luža in na razdalji štirih metro se je rov zožal na cca. 0,5 x 0,5m. Seveda se nisem šel plazit, saj bi bil drugače primoran odpešačiti domov.

Po dobre pol ure raziskovanja sva se vrnila na površje. Ves čas nazaj sva hitela, saj je bilo v rovu kar srhljivo. Trije podori in ves čas je bilo slišati ropotanje stroja ki je bil nekje na površju.

Preostanek popoldneva smo izkoristili za sprehod na grič.

Udeleženci: Miha Prudič, Matjaž Bratič in zunanja podpora Yuen.

Lp Miha