Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Brezno v Hrenovških talih, 3.12.2016

Brezno v hrenovških talih je od začetka potopov v Planinski in Pivki jami iz očitnega razloga samevalo. Kljub temu smo morali ugrizniti v kislo jabolko in jamo razopremiti. Razlog za opustitev raziskav so bile opravljene meritve glavnega toka Pivke jame. Izkazalo se je, da je rov preveč oddaljen od zadnjega znanega dela v jami, očitnega prepiha pa nismo zaznali. Tako smo se v jamo spustili v dveh ekipah z zamikom 1 ure, da se ne bi po jami gužvali. V severnem rovu je 1 ekipa odmetala kamenje in ugotovila da je dela še veliko. Ko smo že obupavali nad nadaljevanjem, smo zaslišali kapljanje vode v vodo, z značilnim odmevom velike dvorane...Saj bi delali...samo se nam trenutno ne da :D...Tako smo odločili da jamo razopremimo in raziskave nadaljujemo čez nekaj let. Aja...pa tudi rahel prepih bi se našel v tem delu...:D...če koga morda zanima...Akcijo smo zaključili v poznih večernih urah, premraženi a vseeno zadovoljni z rezultatom.

udeleženci: Aleksander Bajt, Uroš Frlan, Damjan Intihar-Brnte, Izidor Šantek (DZRJ LČ), Matej Blatnik (DZRJLJ), Simon Hiti, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek