Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Mali Snežnik, 11.06.2016

Tokrat smo se odločili, da jo krenemo proti vrhu Snežnika napasti jame v ruševju, ki so bolj ali manj težko dostope, ko ni snega. Vremenska napoved je bila slaba, kljub temu smo klikali po različnih portalih, dokler ni na enemu pisalo, da bo do 15. ure brez padavin.
Krenili smo ob 5. zjutraj, kar je za naše akcije zelo zgodaj. Malo smo se čudno spogledali, ko smo ugotovili, da je že ob tej uri svetlo. Pot nas je vodila na južno pobočje Malega Snežnika. Nekje 20m v ruševju je bilo prvo brezno, ki se je izkazalo za cca 70m luknjo. Na srečo smo imeli ravno pravo količino vrvi. Malo smo se okrepčali in krenili naprej. Druge jame žal niso bile tako radodarne. Našli smo še dve ledenic in en ogromen spodmol - jamo. Eno izmed ledenic bo potrebno ponovno obiskati, saj lepo pihlja a je trenutno na tej višini še vedno preveč snega.
Ob 14. uri nas je med sestopom začelo malo močiti. Do 15, ko smo bili pri avtomobilu pa nismo več potrebovali tuširanja. Vzdušje je bilo kljub temu dobro, saj 270m poligonov, ki smo jih izmerili ni tako malo. Ekipa je v avtomobilu sklenila, da se nekaj časa noče nahajati v bližini ruševja, saj smo imeli noge obtolčene, kot kašni fuzbalerji.

Jamarili so: Simon Hiti, Marko Matičič, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.