Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Javorniki, 17.04.2016

Lani smo v drugi polovici leta večino časa posvečali Branicam in ostalim kopaškim projektom. Pomlad pa je čas, da podelamo koordinate, ki jih imamo v zapiskih.
Začelo se je v bližini vasi Otok, kjer je žal luknja v manjši udornici bili preozka za naše od kosila polne trebuščke. Druga točka je bilo neznano brezno nekoliko višje v Javornik. Po nekaj metrih smo hitro ugotovili, da gre za "aktivno" jamo, saj se je zasvetila ploščica. Ker smo bili že v polni bojni pripravljenosti smo se spustili do dna in na hitro izmerili luknjo, če lastnik v nekaj letih ne bo podal načrta, da nam ne bo potrebno jame ponavljati.
Tretja lokacija je bila samo manjša udornica. 

Za četrto in peto jamo smo vedeli, da sta brezni. Prvo se je izkazalo za 15m globoko z vhodom 6x7m. Na dnu je bil še cca 15m dolg rov širine 1,5m in višine cca 10m. Pri drugi pa se je zataknilo. Kmalu po prihodu na lokacijo je Marko rekel, da mu nekaj smrdi. Malo smo se razgledali in poklepetali, ter ugotovili, da smo v tej 30 do 40m luknji že bili nekaj let nazaj. Ker sem pred časom našel še eno brezno, ki ni doživelo registracije iz istega tridnevnega tabora, bo sledila natančna preiskava, kje se je zalomilo. Ali smo pozabili oddati kakšen paket jam, ali so se v gori prijetega gradiva na katastru te jame založile, lahko pa smo tudi pregledovali kakšno starejšo bazo katastra.

Jamarili so: Simon Hiti, Marko Matičič, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.