Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Kitajska - Jama pod Generalovo goro, 24.03.2016

Končno en dan v tednu da se vse poklapa. Po končani nočni izmeni se prileže dolg spanec, nato pa pot pod noge proti jami. Pred stanovanjem ustaviva taxi, ter na telefonu pokažem lokacijo taxistu. Nekaj časa razmišlja nato pa vzame moj telefon in po navigaciji odpelje proti jami.
Ko se pripeljemo do vhoda v jamo, mi na telefon zapiše še ime kraja; Jiangjunshan oz. Generalova gora. Sodelavec počaka pred vhodom, jaz pa se poln adrenalina odpravim s škornji v neznano.
Vhodni del jame je po dnu zalit z vodo, ki je globoka do roba škornjev. Že po parih metrih se začuti jamski hlad. Rov je skoraj popolnoma vodoraven. Kmalu se pride na suho. Tu opazim netopirja, neko čudno živalico ter žabe. Pogledam še naprej po rovu. Rov se nadaljuje po vodi. Vendar zaradi pomanjkljive opreme zaključim z raziskavami.
Naredim še par fotografij ter se vrnem ven. Naslednjič pa z močnejšo lučjo v nadaljevanje. Potovanje za nazaj sva zaključila v slogu posebnega taxija (ma zi da, po kitajsko).

Udeleženci: Sodelavec Uroš in Miha Prudič