Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Snežnik, 12.03.2016

Že nekaj časa je beseda tekla o pregledovanju terena v okolici vrha Snežnika. Letos nam vreme in prosti čas nista bila najbolj naklonjena a ta vikend se nam je zdel najbolj primeren. Vremenska napoved je napovedovala oblačno megleno in vetrovno vreme na notranjskem in lepo toplo sončno na primorskem koncu. Kaj kmalu smo ugotovili, da Snežnik vsekakor spada pod notranjski  konec. 
Pot proti Malemu Snežniku je bila dobro utrjena in napredovanje je bilo hitro. Malo pred vrhom smo skrenili s poti in na dolgo zaokrožili po terenu. Vidljivost in veter sta povzročala nekaj preglavic in močno zmanjšala širino koridorja, ki smo ga lahko pregledovali. Sneg je lepo zbit in na izpostavljenih delih ni preveč zmrznjen, tako da dereze niso bile potrebne. Našli smo več dihalnikov vendar se bomo osredotočili predvsem na dva, ki sta recimo dostopnejša, saj so nekateri 300m v ruševju in je prebijanje do njih praktično nemogoče.
V dolino smo prispeli proti večeru in se na hitro pogreli v planinskem domu na Sviščakih.

udeleženci: Tine Žnidaršič, Marko Matičič, Damjan Intihar - Brnte, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.