Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Dihalniki v Martinjaku, 24.1.2016

Kot se za pravo zimo spodobi, smo tudi mi opustili raziskovanje starih objektov in se lotili odkrivanja novih vhodov. Tokrat smo se v presenetljivo veliki zasedbi spravili v dolino hudournika v Martinjaku, ki ob večjih deževjih priteče izpod Slivnice. Na vrhu struge je že znana jama, ki pa so jo pred leti zasuli. Del ekipe se je lotil kopanja zasutega vhoda, drugi del pa odpiranja neznanih vhodov. S svojim početjem smo hitro vzbudili zanimanje okoliških prebivalcev, ki so nam povedali, kako so kot otroci hodili v jamo in kakšna lepa dvorana s kapniki naj bi bila. Žal nam v tej akciji še ni uspelo odmetati kubikov nasutega materiala, je pa motivacija zaradi opisov lokalcev toliko večja. 
Drugi vhodi bodo prav tako potrebovali še nekaj dela. V enem izmed njih kamen po kakšnih dveh metrih že pade v globljo vodo in čaka na nove garače, ki bodo pripravljeni pljuniti v roke.

udeleženci: Simon Hiti, Damjan Intihar - Brnte, Marko Matičič, Tine Žnidaršič, Uroš Frlan.

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.