Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Planinska jama, tovorjenje opreme, 12.11.2015

V četrtek 12.11.2015 je podporna ekipa jamarjev, ki skrbi za opremo potapljačev, ki povezujejo Postojnsko in Planinsko jamo, iz Planinske jame odnesla osem potapljaških jeklenk, vso hrano, posodo, plin, del pijače in en čoln.V jami je ostalo še nekaj težje pokvarljive hrane, nekaj pijače, dve potapljaški uteži, merilni trak in plastična ponjava.Iznos opreme je bil izvršen zaradi trenutno ugodnih vodnih razmer in končanja letošnjih potopov v Planinski jami. Ekipa za iznos opreme je bila razdeljena v dva dela. V prvi ekipi: Marjan Vilhar, Miha Prudič, Primož Gnezda, Matej Zalokar, Matej Blatnik in Franjo Drole smo s čolni prepeljali opremo od Paradiža do pristana v Pivškem rokavu. V pristanu nas je ob dogovorjeni uri pričakala še druga ekipa: Miran Bedenik, Marko Matičič, Sebastjan Gantar in Matjaž Milharčič. Po parkiranju čolnov smo nato skupaj prenesli težko opremo iz jame. Ker so bili nekateri prvič na koncu Pivškega rokava Planinske jame so si ob tej priložnosti ogledali še Paradiž, ki jih je zelo navdušil. Z Marjanom Vilharjem pa sva si ogledala okoli 60 m dolg izkopan rov, ki se pričenja v severni steni nad sifonom. Rov so izkopali italijanski vojaki v času, ko so v jami izdelovali poti in skušali povezati Planinsko in Pivka jamo s tunelom. Ob naslednjem obisku bomo rov še izmeril in ga kasneje vrisali na načrt Planinske jame. V jamo smo vstopili ob 17.00 in izstopili ob 20.30. Akcija smo zaključili v prostorih DZRJ Luka Čeč ob uživanju hrane in pijače, ki smo jo prinesli iz jame ter priboljških, ki jih je priskrbelo postojnsko jamarsko društvo. 

Za uspešno opravljeno akcijo se tudi tokrat zahvaljujemo JK Planina in IZRK ZRC SAZU za tehnično podporo v obliki čolnov.

Ponovno pa gre zahvala podjetju Postojnska jama d.d., ki je finančno podprla projekt povezovanja Postojnske jame s Planinsko jamo.

udeleženci: Marjan Vilhar, Miha Prudič, Primož Gnezda, Matej Zalokar, Matej Blatnik, Franjo Drole, Miran Bedenik, Marko Matičič, Sebastjan Gantar in Matjaž Milharčič.