Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Kopanje dihalnika na Colu, 28.8.2015

 

Na Colu nas je od lanske zime čakal zanimiv dihalnik. Za kopanje na oddaljenem delovišču je bilo težko nabrati ekipo, zato sva bila na tej akciji posledično le dva. Zaradi poznega odhoda sva se do Cola temu primerno tudi vozila. Po prvih nekaj kilometrih se je na sovoznikovem sedežu slišalo le zadrževanje zraka, sopihanje in periodično odpiranje okna. Kljub temu smo brez incidentov prišli do dihalnika in se zatopili v delo. Prekopati je bilo potrebno slab kubični meter materiala. Končno je postalo dovolj veliko, da se je lahko jamar stlačil skozi. Sledilo je razočaranje, saj se jama konča v podoru. Zaradi manjka prepiha bomo počakali na zimo na dodatne raziskave.

Po raziskovanju smo se odpravili še na srečanje jamarjev v Logatcu, kjer pijače in jedače ni manjkalo, jamarjev za pogovor pa tudi ne. K odhodu nas je prisilila pozna ura in načrtovana akcija naslednji dan.

udeleženci: Miha Prudič, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek