Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Planinska jama, priprave, 23.7.2015

V četrtek je podporna ekipa potapljačem, ki povezujejo Pivka jamo s Planinsko jamo, transportirala večjo količino potapljaške opreme na začetek Pivškega rokava v Planinski jami.

Za lažje delo potapljačev je pri pritočnem sifonu na vhodu v Paradiž uredila tudi bivak. Po opravljenem transportu opreme, ostali del ekipe je urejal bivak, je trojica: Marko Matičič, Luka Zalokar in Franjo Drole izmerila še na načrtu Planinske jame ne narisan okoli 50 m dolg rov. Vhod v rov je malo pred prvim ovinkom vzpona na Golgoto. Rov je razvit ob lokalnem prelomu v smeri sever – jug. Na severnem kraku je bil opažen manjši pritok čiste vode iz smeri Golgote, južni krak pa se zaključi s sifonom.   

 Pri transportu opreme so sodelovali:

Simon Hiti, Marko Matičič, Tine Žnidaršič, Uroš Frlan, Luka Zalokar, Matej Zalokar in Franjo Drole iz JD Rakek; Anja Hajna, Jure Hajna, Matej Bizjak, Marjan Vilhar in Aleš Konobelj iz DZRJ Luka Čeč Postojna.

V jamo je ekipa krenila ob 17.30 uri. S svojim delom pa je zaključila ob 22.00 uri.

 

Zapisal:

Franjo Drole

 

 

© Copyright 2015 Matej Zalokar