Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskovanje jam na Logaški planoti, 28.6.2015

Tokrat smo se odpravili razrešit možna nadaljevanja v dveh že znanih jamah. Prva jama oziroma brezno ima globino 25m. V njem smo našli novih 10m poligona. To je bilo v obliki zasiganega vzporednega brezna, ki pa se je žal končal z blatom. Za nazaj iz brezna smo uzrli prizor na katerega bi lahko čakali več mesecev. Po petih metrih vhodnega brezna, se razcepi brezno na dva kraka skozi ožino enega od teh krakov je dobre pol ure sijala sončna svetloba.

Po ogledu brezna pa smo si zaželeli še ogled bližnje jame Pogorevke. Iskali smo jo malo dlje časa kot iščemo ostale jame. Saj nam je navigator malo otežil iskanje. Naposled smo vseno prišli do vhoda. Vhodni del je podorni grušč, ki se prevesi v vodoravno jamo. Tu smo pregledali možna nadaljevanja, ki pa so se izkazala za brezupna. Ožina in še enkrat ožina =).

 Vsi zadovoljni, ne zaradi obupa nad jamo, temveč bližajočega se kosila smo zakurili ogenj. Pred jamo nam je slavni kuhar spekel krvavico na žerjavci. Tako se je tudi zaključilo raziskovanje.

Udeleženci: Damjan Intihar, Uroš Frlan, Miha Prudič